China Broodje op Parfumflessen fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Jessie

Telefoonnummer : 86-15061503699

WhatsApp : +8615061503699

Free call

5 oorzaken van Zwarte Vlekken in Uw Injectie Gevormde Delen

February 25, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over 5 oorzaken van Zwarte Vlekken in Uw Injectie Gevormde Delen

De oorzaken van onzuiverheden en zwarte vlekken tijdens het afgietselproces kunnen in interne factoren en externe factoren worden verdeeld.

De externe factoren betekenen dat er reeds zwarte vlekken en onzuiverheden in de holte zijn alvorens de injectie is begonnen. Het slechte omringende milieu en de onregelmatig gehandhaafde vormen zijn de redenen voor deze situatie.

De interne factoren betekenen dat de zwarte vlekken en de onzuiverheden in de holte zullen worden geproduceerd nadat de injectie begint.

De redenen zijn slecht behoud van de de machineschroef van het injectieafgietsel, de materiële verontreiniging en de ongepaste aanpassing van procesparameters.

 

1.Surrounding milieu

* De onzuiverheden en de zwarte vlekken hebben een grote verhouding met het omringende productiemilieu. Tegenwoordig, ontwikkelen de fabrieken van het injectieafgietsel zich naar een stofvrije workshop. Als de fabriek, gebruikte ik produceer melkachtige witte huistoestellen. De vereisten van de oppervlaktekwaliteit zijn strikt en geen zwarte vlekken worden toegestaan. Na het elimineren van vele redenen, kan het nog niet het probleem van onzuiverheden oplossen. Vind de worteloorzaak en houd het omringende milieu schoon. Verwant, is de fabriek zelf een metaalhuis met geventileerde gebieden en een leeg milieu. om het probleem op te lossen, werd een ijzerkader tijdelijk opgericht, en een plastic blad was propped omhoog buiten om een beperkte ruimte te vormen. Het onzuiverheidstarief werd zeer verlaagd. Aan

* Er is heel wat stof in de hemelkant van de vorm en injectieafgietselmachine. Wanneer de manipulator loopt, blaast het gas het stof in de vormholte.

 

2.The vorm

* De vorm wordt gebruikt over zijn levensduur, of het vormonderhoud is niet op zijn plaats, ijzer indienen weg gewreven door zich en vaste vormen, de vingerhoedjeoneffenheden van ijzer het indienen (schuim) te bewegen, en de schuifoneffenheden.

* Tijdens de afgietselproductie, maakte de werktuigkundige regelmatig niet de scheidingsoppervlakte van de vorm schoon, resulterend in bovenmatige olievlekken en materieel puin, die het product zouden vervuilen

 

3.The de machine van het injectieafgietsel

* Wanneer de machine van het injectieafgietsel wordt verwerkt en geproduceerd, bevat het verpletterde gebruikte materiaal metaalsubstanties en hoog-hardheidsmaterialen voor injectieafgietsel. Nadat langdurig van verrichting, de oppervlaktedeklaag van de schroef, de niet teruggevenring en het rubberhoofd om wordt gebonden worden aangetast en worden beschadigd, en het materiaal op de spleet blijft dragen.

 

* Als er stappen, ongelijkheid en schade tussen de pijp en de sprue koker, de pijp en het schroefdraad, en de pijpflens zijn, zal het materiaal worden gestagneerd en het materiaal zal worden ontbonden en worden gecarboniseerd.

 

* Tijdens productie, worden de pijp en de sprue ring niet gelijk aangepast en de afwijking is te groot. Als document shell, het aluminiumblad en andere geleidende media worden gebruikt om het materiaal te vertragen, maar nadat de pijp bij op hoge temperatuur wordt verwarmd, kan het middel smelten en ontbinden die, Onzuiverheden in het product geproduceerd door injectie (in de hete agent blijven) worden die.

 

* De het verwarmen ring is los en de daadwerkelijke temperatuur overschrijdt ver de vastgestelde temperatuur.

 

* Het relais is beschadigd, is het altijd gesloten, en het vat is oververhit.

 

4. De procesparameters

 

*The de procesparameters worden incorrect geplaatst, en die de vastgestelde temperatuur van het vat is hoger dan de verwerkingstemperatuur door het daadwerkelijke materiaal wordt vereist.

*The het verwarmen de ring is los en de daadwerkelijke temperatuur overschrijdt ver de vastgestelde temperatuur.

vastgestelde backpressure van *The die overschrijdt backpressure voor verwerking wordt vereist, en het materiaal is bovenmatig gedrukt.

*The die de hoogte van het geplastificeerde materiaal in de schroef is veel hoger dan de hoeveelheid plasticization voor injectie wordt vereist.

 

5. De Materialen
* De hiaten en de dode hoeken werden niet schoongemaakt toen de het het voeden vat, het voeden doos, het zuigingsapparaat, en het mengen zich de machine werden veranderd. Aan
* Wanneer het beginnen, wordt de schroef niet voldoende gespoeld, weggaand achter het laatste verwerkte materiaal.
 * Het warmtegevoelige geproduceerde materiaal uiterste datum. Het materiaal in de schroef wordt niet schoongemaakt of tijdens de sluiting vervangen.
 * Sundries zoals zakkabel, masterbatch doet, enz.-daling in de materiële doos wanneer het voeden, en het product wordt gedreven in het product tijdens afgietsel in zakken.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in